QVIST

LIVING DESIGN VINTAGE

Butik QVIST

– hvor kvalitet, design og funktionalitet går op i en højere enhed

Butik QVIST, som slog dørene op midt november sidste år, lever en lidt tilbagetrukket tilværelse på Gl. Jernbanevej nr. 4, væk fra bydelens hovedstrøg. Butikken er til gengæld en omvej værd og med sin indbydende indretning, indlevende service og helt unikke udvalg af varer indenfor livsstil, design og vintage, er det også et sted, man får lyst til at komme igen.

 

Butik QVIST er et slaraffenland af smukke og trendy must-haves, som det er svært at finde i andre butikker. Butiksindehaver og designer, Anna Törnqvist, håndplukker da også selv butikkens varer ud fra nøgleord som kvalitet, funktionalitet, æstetik og håndværk. Med sit udvalg rammer Anna godt i tidens ånd, hvor det er trendy at mixe stilarter – fx. nyt/gammelt, enkelt/detaljerigt, farverigt/natur og råt/sart – og derved skabe sit helt eget unikke udtryk.

 

Butik QVIST henvender sig primært til kvinder mellem 25 og 65 år, og det er næsten umuligt at gå forbi butikkens vindue uden at forelske sig i noget. Der er ’finde-garanti’, hvis du leder efter værtindegaven, venindegaven, barselsgaven, gaven til din mor – eller hvis du bare vil forkæle dig selv. Butikkens udvalg byder på unikke ting til boligen, livsstilsprodukter såsom smykker, tasker og plejeprodukter, delikatesser som te og chokolade, legetøj, tøj og interiør til børn, samt små møbler.

 

Med rødder i det svenske har det været naturligt for Anna at kigge efter svensk design, der med sin enkelhed, finurlighed og fokus på detaljer, appellerer til den danske smag i stil og udtryk. Af svenske designere finder man bl.a. Brusewitz Design, Klippan, Bengt&Lotta, Månses Design og Rut & Rune.

Der er også blevet plads til design fra bl.a. Danmark, Holland og Frankrig. Blandt de mærker, der har fundet nåde for Annas kritiske øje og dermed vej til Butik QVIST, kan nævnes: Pip Studio, Avoca, Bloomingville, HK Living, Mini Labo, Mouk, Mon Petit Art, Finnsdottir, Sebra og Badeanstalten – samt en række gode lokale designere, der bl.a. leverer håndlavede smykker.

 

Anna Törnqvist er uddannet industriel designer og har da også eget værksted i butikken, hvor hun producerer forskellige ting til butikken indenfor tekstil- og papirtryk, kunsthåndværk og redesign. Det er også muligt at bestille til ordre, hvis man går med et ønske om eller en idé til et specielt udviklet produkt eller design, men ikke selv har mulighed for at realisere det.

 

– Kom og lav et besøg i den lille smukke perle på Gl. Jernbanevej 4 i Valby.

 

Jeanette H änel

Maj 2012

 

 

LIVSSTIL accesoarer, smykker, strik

DESIGN småmøbler, lamper, brugskunst, pynt

VINTAGE retro, moderne, skævt, smukt

ATELIER design af QVIST DESIGN